1. 23 jul 2018
  Vraagbundeling Schagen staat stil

  Vraagbundeling Schagen staat stil

  Thema: Buitengebied, Kern en woonwijk, Glasvezel, Internet

  Het glasvezelproject in Schagen lijkt te stranden omdat het niet lukt om genoeg mensen te interesseren in een aansluiting. In tegenstelling tot het buitengebied is in de Schaagse kernen onvoldoende belangstelling voor een overstap naar glasvezel.
 2. 25 jun 2018
  Nieuwe bezems voor oude bedrijventerreinen

  Nieuwe bezems voor oude bedrijventerreinen

  Thema: Glasvezel internet, Bedrijventerrein, Glasvezel, Internet

  Het aanbod van breedbanddiensten op bestaande bedrijventerreinen komt zelden overeen met de vraag. Met een beetje hulp kan het nieuwe gemeentebestuur daar verandering in brengen en de lokale economie een extra impuls geven.
 3. 07 mei 2018
  Oma en domotica

  Oma en domotica

  Thema: Maatwerk, Domotica en veiligheid, Kern en woonwijk, Internet

  Door de vergrijzing is er een overschot aan zorgvragende ouderen en een tekort aan verzorgend personeel. Omdat ook de voor de ouderenopvang ingerichte gebouwen niet meer aan de eisen van de tijd voldoen, is het noodzakelijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen woning kunnen blijven wonen. Domotica is dan het toverwoord, maar werkt dat ook in de praktijk?
 4. 30 apr 2018
  Internet uit de cabriolet

  Internet uit de cabriolet

  Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Glasvezel, Internet

  Om gebruik te kunnen maken van systemen voor entertainment, navigatie, noodoproepen en voertuigmonitoring, communiceren moderne auto’s via mobiele radio- en satellietverbindingen met de buitenwereld. Telecomproviders houden daar rekening mee bij de inrichting van hun mobiele netwerken. Bewoners van het buitengebied zijn voorlopig beter af in hun auto dan in hun woning.
 5. 25 apr 2018
  Glasvezel maakt mensen gelukkiger

  Glasvezel maakt mensen gelukkiger

  Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

  Onderzoek naar de sociaaleconomische invloed van glasvezelinternet in Nederland en Zweden toont aan dat bedrijven en consumenten daar graag en veel gebruik van maken. Wie geen glasvezel heeft, wil het zo snel mogelijk hebben.

1 2 3 4 5