1. 25 apr 2018
    Glasvezel maakt mensen gelukkiger

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

Onderzoek naar de sociaaleconomische invloed van glasvezelinternet in Nederland en Zweden toont aan dat bedrijven en consumenten daar graag en veel gebruik van maken. Wie geen glasvezel heeft, wil het zo snel mogelijk hebben.
  2. 06 apr 2018
    Leges niet langer melkkoe

Thema: Bedrijventerrein, Buitengebied, Vraagbundeling, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het gemeenten niet langer toegestaan de kas te spekken met dure vergunningen voor de aanleg van telecommunicatieverbindingen.
  3. 30 mrt 2018
    Aluhoedjes tegen 5G

Thema: Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente

Nu in rap tempo draadloze toepassingen voor in de openbare ruimte worden ontwikkeld, voelt de overheid de noodzaak om burgers zekerheid te geven over de invloed van dingen die stralen.
  4. 26 mrt 2018
    Fryslân nog niet flitsend

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

In een rapport van de Noordelijke Rekenkamer wordt forse kritiek geuit op de aanpak om in Fryslân snel internet op het platteland mogelijk te maken. De provincie belooft beterschap.
  5. 12 mrt 2018
    Wethouder, wij willen glas in de stad!

Thema: Glasvezel internet, Bedrijventerrein, Buitengebied, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

Alle tegenargumenten van netwerkproviders en adviesbureaus ten spijt, groeit de vraag naar glasvezel binnen de bebouwde kom. Wie na 21 maart als gemeentebestuurder verder wil, moet zich kunnen uitspreken over nut, noodzaak en de eventuele financiering van glasvezelnetwerken.

1 2 3 4 5 6 ... 10