1. 23 jul 2018
  Vraagbundeling Schagen staat stil

  Vraagbundeling Schagen staat stil

  Thema: Buitengebied, Kern en woonwijk, Glasvezel, Internet

  Het glasvezelproject in Schagen lijkt te stranden omdat het niet lukt om genoeg mensen te interesseren in een aansluiting. In tegenstelling tot het buitengebied is in de Schaagse kernen onvoldoende belangstelling voor een overstap naar glasvezel.
 2. 07 mei 2018
  Oma en domotica

  Oma en domotica

  Thema: Maatwerk, Domotica en veiligheid, Kern en woonwijk, Internet

  Door de vergrijzing is er een overschot aan zorgvragende ouderen en een tekort aan verzorgend personeel. Omdat ook de voor de ouderenopvang ingerichte gebouwen niet meer aan de eisen van de tijd voldoen, is het noodzakelijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen woning kunnen blijven wonen. Domotica is dan het toverwoord, maar werkt dat ook in de praktijk?
 3. 25 apr 2018
  Glasvezel maakt mensen gelukkiger

  Glasvezel maakt mensen gelukkiger

  Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

  Onderzoek naar de sociaaleconomische invloed van glasvezelinternet in Nederland en Zweden toont aan dat bedrijven en consumenten daar graag en veel gebruik van maken. Wie geen glasvezel heeft, wil het zo snel mogelijk hebben.
 4. 06 apr 2018
  Leges niet langer melkkoe

  Leges niet langer melkkoe

  Thema: Bedrijventerrein, Buitengebied, Vraagbundeling, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel

  Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het gemeenten niet langer toegestaan de kas te spekken met dure vergunningen voor de aanleg van telecommunicatieverbindingen.
 5. 30 mrt 2018
  Aluhoedjes tegen 5G

  Aluhoedjes tegen 5G

  Thema: Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente

  Nu in rap tempo draadloze toepassingen voor in de openbare ruimte worden ontwikkeld, voelt de overheid de noodzaak om burgers zekerheid te geven over de invloed van dingen die stralen.

1 2 3 4