1. 23 jul 2018
    Vraagbundeling Schagen staat stil

Thema: Buitengebied, Kern en woonwijk, Glasvezel, Internet

Het glasvezelproject in Schagen lijkt te stranden omdat het niet lukt om genoeg mensen te interesseren in een aansluiting. In tegenstelling tot het buitengebied is in de Schaagse kernen onvoldoende belangstelling voor een overstap naar glasvezel.
  2. 07 mei 2018
    Oma en domotica

Thema: Maatwerk, Domotica en veiligheid, Kern en woonwijk, Internet

Door de vergrijzing is er een overschot aan zorgvragende ouderen en een tekort aan verzorgend personeel. Omdat ook de voor de ouderenopvang ingerichte gebouwen niet meer aan de eisen van de tijd voldoen, is het noodzakelijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen woning kunnen blijven wonen. Domotica is dan het toverwoord, maar werkt dat ook in de praktijk?
  3. 25 apr 2018
    Glasvezel maakt mensen gelukkiger

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

Onderzoek naar de sociaaleconomische invloed van glasvezelinternet in Nederland en Zweden toont aan dat bedrijven en consumenten daar graag en veel gebruik van maken. Wie geen glasvezel heeft, wil het zo snel mogelijk hebben.
  4. 06 apr 2018
    Leges niet langer melkkoe

Thema: Bedrijventerrein, Buitengebied, Vraagbundeling, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het gemeenten niet langer toegestaan de kas te spekken met dure vergunningen voor de aanleg van telecommunicatieverbindingen.
  5. 30 mrt 2018
    Aluhoedjes tegen 5G

Thema: Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente

Nu in rap tempo draadloze toepassingen voor in de openbare ruimte worden ontwikkeld, voelt de overheid de noodzaak om burgers zekerheid te geven over de invloed van dingen die stralen.