1. 16 apr 2018
    Marktfalen en overheidsdralen

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling, Glasvezel, Internet

Na een lange voorbereiding hebben de samenwerkende gemeenten in de regio Rivierenland de goedkeuring van Brussel om met overheidsgeld breedbandinfrastructuur aan te leggen in het buitengebied.
  2. 06 apr 2018
    Leges niet langer melkkoe

Thema: Bedrijventerrein, Buitengebied, Vraagbundeling, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het gemeenten niet langer toegestaan de kas te spekken met dure vergunningen voor de aanleg van telecommunicatieverbindingen.
  3. 26 mrt 2018
    Fryslân nog niet flitsend

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

In een rapport van de Noordelijke Rekenkamer wordt forse kritiek geuit op de aanpak om in Fryslân snel internet op het platteland mogelijk te maken. De provincie belooft beterschap.
  4. 23 feb 2018
    Peiling glasvezelbehoefte Boesingheliede

Thema: Buitengebied, Vraagbundeling, Glasvezel

De digitale infrastructuur van het bedrijvige buurtschap Boesingheliede voldoet niet aan de eisen van modern ondernemerschap. Daar wil de gemeente in samenwerking met bewoners en ondernemers verandering in brengen.
  5. 07 feb 2018
    Flevoland zoekt oplossingen voor buitengebied

Thema: Buitengebied, Vraagbundeling

Hoewel de provincie Flevoland naar verhouding de hoogste glasvezeldekking van het land heeft, blijven de internetvoorzieningen in het buitengebied van oostelijk en zuidelijk Flevoland achter.

1 2 3 4 5 6 ... 11