1. 07 mei 2018
    Oma en domotica

Thema: Maatwerk, Domotica en veiligheid, Kern en woonwijk, Internet

Door de vergrijzing is er een overschot aan zorgvragende ouderen en een tekort aan verzorgend personeel. Omdat ook de voor de ouderenopvang ingerichte gebouwen niet meer aan de eisen van de tijd voldoen, is het noodzakelijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen woning kunnen blijven wonen. Domotica is dan het toverwoord, maar werkt dat ook in de praktijk?
  2. 24 aug 2012
    Bescherm uw identiteit

Thema: Domotica en veiligheid

Er lijkt geen einde aan te komen, steeds meer websites zijn onderhevig aan de slimme trucs van hackers. Dit ligt deels aan de beveiliging van de website, maar in de meeste gevallen kunt u zelf ook iets doen.
  3. 16 apr 2012
    Thuiszorg gaat digitaal - Dagelijks even kletsen met de verpleegkundige

Thema: Glasvezel internet, Maatwerk, Domotica en veiligheid

Steeds meer senioren ontdekken het gemak van diensten op afstand. Via snelle internetverbindingen is het mogelijk om te praten met kinderen of hulpverleners.
  4. 28 mrt 2012
    Glasvezel zorg in Oost-Groningen

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Domotica en veiligheid

Stichting Glasvezel Gemeente heeft deelgenomen aan een discussie over hoe een open, toekomstvast glasvezelnetwerk in Oost-Groningen kan worden gerealiseerd.
  5. 02 mrt 2012
    Je kachel aanzetten via je mobiel: we staan pas aan het begin

Thema: Domotica en veiligheid, Digitale gemeente

'Smart' apps zijn volop in ontwikkeling en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een vereiste is echter wel een perfecte digitale bereikbaarheid via een stabiele verbinding. Glasvezel biedt de oplossing.