1. 23 jul 2018
    Vraagbundeling Schagen staat stil

Thema: Buitengebied, Kern en woonwijk, Glasvezel, Internet

Het glasvezelproject in Schagen lijkt te stranden omdat het niet lukt om genoeg mensen te interesseren in een aansluiting. In tegenstelling tot het buitengebied is in de Schaagse kernen onvoldoende belangstelling voor een overstap naar glasvezel.
  2. 30 apr 2018
    Internet uit de cabriolet

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Glasvezel, Internet

Om gebruik te kunnen maken van systemen voor entertainment, navigatie, noodoproepen en voertuigmonitoring, communiceren moderne auto’s via mobiele radio- en satellietverbindingen met de buitenwereld. Telecomproviders houden daar rekening mee bij de inrichting van hun mobiele netwerken. Bewoners van het buitengebied zijn voorlopig beter af in hun auto dan in hun woning.
  3. 25 apr 2018
    Glasvezel maakt mensen gelukkiger

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

Onderzoek naar de sociaaleconomische invloed van glasvezelinternet in Nederland en Zweden toont aan dat bedrijven en consumenten daar graag en veel gebruik van maken. Wie geen glasvezel heeft, wil het zo snel mogelijk hebben.
  4. 16 apr 2018
    Marktfalen en overheidsdralen

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling, Glasvezel, Internet

Na een lange voorbereiding hebben de samenwerkende gemeenten in de regio Rivierenland de goedkeuring van Brussel om met overheidsgeld breedbandinfrastructuur aan te leggen in het buitengebied.
  5. 06 apr 2018
    Leges niet langer melkkoe

Thema: Bedrijventerrein, Buitengebied, Vraagbundeling, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het gemeenten niet langer toegestaan de kas te spekken met dure vergunningen voor de aanleg van telecommunicatieverbindingen.

1 2 3 4 5 6 ... 10