1. 25 jun 2018
    Nieuwe bezems voor oude bedrijventerreinen

Thema: Glasvezel internet, Bedrijventerrein, Glasvezel, Internet

Het aanbod van breedbanddiensten op bestaande bedrijventerreinen komt zelden overeen met de vraag. Met een beetje hulp kan het nieuwe gemeentebestuur daar verandering in brengen en de lokale economie een extra impuls geven.
  2. 30 apr 2018
    Internet uit de cabriolet

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Glasvezel, Internet

Om gebruik te kunnen maken van systemen voor entertainment, navigatie, noodoproepen en voertuigmonitoring, communiceren moderne auto’s via mobiele radio- en satellietverbindingen met de buitenwereld. Telecomproviders houden daar rekening mee bij de inrichting van hun mobiele netwerken. Bewoners van het buitengebied zijn voorlopig beter af in hun auto dan in hun woning.
  3. 25 apr 2018
    Glasvezel maakt mensen gelukkiger

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Thuiswerken, Kern en woonwijk, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

Onderzoek naar de sociaaleconomische invloed van glasvezelinternet in Nederland en Zweden toont aan dat bedrijven en consumenten daar graag en veel gebruik van maken. Wie geen glasvezel heeft, wil het zo snel mogelijk hebben.
  4. 16 apr 2018
    Marktfalen en overheidsdralen

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling, Glasvezel, Internet

Na een lange voorbereiding hebben de samenwerkende gemeenten in de regio Rivierenland de goedkeuring van Brussel om met overheidsgeld breedbandinfrastructuur aan te leggen in het buitengebied.
  5. 26 mrt 2018
    Fryslân nog niet flitsend

Thema: Glasvezel internet, Buitengebied, Vraagbundeling, Digitale gemeente, Glasvezel, Internet

In een rapport van de Noordelijke Rekenkamer wordt forse kritiek geuit op de aanpak om in Fryslân snel internet op het platteland mogelijk te maken. De provincie belooft beterschap.

1 2 3 4 5 6 ... 13