Peiling glasvezelbehoefte Boesingheliede

Gemeente Haarlemmermeer investeert in haalbaarheidsonderzoek aanleg glasvezel

In: Buitengebied, Vraagbundeling, Glasvezel

Extreem traag internetverkeer in Boesingheliede

Grenzend aan de Polderbaan en de Zwanenburgbaan is Boesingheliede niet alleen een ideale plek voor vliegtuigspotters, maar ook toeleveringsbedrijven van Schiphol Airport kunnen er prima gedijen. De digitale infrastructuur voldoet echter niet aan de eisen van modern ondernemerschap en daar wil de gemeente in samenwerking met bewoners en ondernemers verandering in brengen.

Ondernemend Boesingheliede

Boesingheliede is een buurtschap in het noorden van Haarlemmermeer. Het bestond tot halverwege vorige eeuw voornamelijk uit arbeiderswoningen. Anno 2018 is er zo veel bedrijvigheid, dat het hele dorp als bedrijventerrein wordt beschouwd. De capaciteit van het kopernetwerk is niet meegegroeid met de behoeften van de eindgebruikers, wat veel ondernemers belemmert in hun bedrijfsvoering. Een alternatief in de vorm van glasvezel of kabel is niet voorhanden.

Glasvezel Gemeente onderzoekt

Haarlemmermeer heeft Glasvezel Gemeente gevraagd een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren en meerdere scenario’s uit te werken voor de aanleg van glasvezel in Boesingheliede. Om te beginnen zijn alle bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren uitgenodigd om een online vragenlijst in te vullen. Deze enquête moet een beeld geven van hun wensen en behoeften op het gebied van breedbandvoorzieningen. Op basis van de resultaten zullen in een volgende fase verschillende opties worden uitgewerkt om uiteindelijk snel internet en andere breedbanddiensten te kunnen realiseren.