Wibon biedt gemeenten nieuwe kansen

In: Buitengebied, Kern en woonwijk, Glasvezel

Oude kabels er uit, breedband er in

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de Wet Informatie-uitwisseling Boven- en Ondergrondse Netwerken. Als het wetsvoorstel ook door de Eerste Kamer komt, krijgen bestuurders een nieuw instrument in handen om de digitale bereikbaarheid van hun gemeente te optimaliseren.

Waar infrastructuur in gemeentegrond ligt, kan een gemeente netwerkproviders vragen oude kabels en ongebruikte mantelbuizen op te ruimen. Het biedt kansen om met providers in gesprek te gaan over het vervangen van oude infrastructuur door nieuwe en lege mantelbuizen te gebruiken om de digitale bereikbaarheid van woonkernen, bedrijventerreinen en het buitengebied te verbeteren.

Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden die de Wibon uw gemeente biedt, neem dan contact op met Glasvezel Gemeente via (085) 485 93 89.