Hulp bij versnelling aanleg glasvezelnetwerken

In: Bedrijventerrein, Buitengebied, Kern en woonwijk, Glasvezel

Glasvezel Gemeente versnelt aanleg glasvezel

“Aanleg glasvezel buitengebied opnieuw vertraagd”; het is een kop die we het afgelopen jaar in verschillende varianten hebben zien langskomen. Van Groningen tot Limburg zijn beloften gedaan om nog dit jaar de eerste schop in de grond te zetten, maar daar is het in veel gevallen ook bij gebleven.

De oorzaken zijn divers: onvoorziene kosten, tegenvallende deelnamebereidheid, frustrerende regelgeving, overheden die niet of nauwelijks willen financieren en marktpartijen die meer hooi op de vork nemen dan hun organisatie aankan.

CIF overgenomen

Daar komt bij dat door de aangekondigde overname van CIF door het Zweedse EQT in het hele land glasvezelprojecten voor onbepaalde tijd dreigen te worden uitgesteld. Analisten verwachten dat de nieuwe eigenaren meer prioriteit zullen geven aan de samensmelting van het eerder overgenomen Delta, CIF en Caiway.

Gemeenteraadsverkiezingen

Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het vooruitzicht hebben verschillende gemeenten Glasvezel Gemeente ondersteuning gevraagd om ervoor te zorgen dat er alsnog glasvezel in het buitengebied kan worden aangelegd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseur Eric Dingemanse.