Kennisbijeenkomst Noord-Holland

Glasvezel op (bestaande) bedrijventerreinen

In: Bedrijventerrein, Kennisbank, Digitale gemeente

Kennisbijeenkomst Noord-Holland

Glasvezel Gemeente is uitgenodigd voor de kennisbijeenkomst van Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB) op dinsdag 13 december. De bijeenkomst staat in het teken van  'Glasvezel op (bestaande) bedrijventerreinen'. Linda van der Wal van gemeente Uithoorn en Mark Visser van Mica IT zullen vertellen over de uitrol van een glasvezelnetwerk op Bedrijventerrein Uithoorn. In dit project werken ondernemersfonds, ondernemersvereniging, gemeente en Glasvezel Gemeente samen aan de realisatie.

Duncan van Lieshout, netmanager van Netoperator Nederland zal de bezoekers inwijden in de wereld van glasvezel. Wat is glasvezel eigenlijk, welke voordelen biedt het bedrijven en zijn er mogelijk obstakels bij de aanleg op bestaande bedrijventerreinen? Na deze introductie zal hij vertellen over het proces van de aanleg van een glasvezelnetwerk op ABP Lijnden. Hoe is bijvoorbeeld de financiering geregeld? Welke oplossingen zijn gekozen en waarom?

Dennis Meerburg van Schiphol Area Development Company (SADC) vertelt vervolgens over de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Schiphol Trade Park in Hoofddorp en wat de rol van een glasvezelnetwerk daarin speelt.

Datum                  Dinsdag 13 december, 15.00 tot 17.00 uur
Locatie                 Provinciehuis Noord-Holland, Zaal 003Dreef 3, 2012 HR Haarlem

Geïnteresseerd? U kunt zich per e-mail aanmelden via Monci Klein Langenhorst van SADC.