Onderzoek glasvezelbehoefte De Kwakel bij Uithoorn

In: Glasvezel internet, Bedrijventerrein, Buitengebied

Onderzoek glasvezelbehoefte De Kwakel bij Uithoorn

Ondernemers van het dorp De Kwakel bij Uithoorn laten de mogelijkheden voor glasvezel onderzoeken. Daarvoor hebben ze de hulp van LTO Noord Glaskracht, de gemeente Uithoorn en Glasvezel Gemeente ingeschakeld. Momenteel wordt de behoefte aan glasvezel in kaart gebracht met een behoefte inventarisatie en de eerste reacties zijn positief! Na de vakantieperiode wordt bekeken hoeveel potentie het gebied heeft. Daarna worden de vervolgstappen bepaald.

Snel internet en tv

In het gebied wonen en werken veel glastuinbouwers. Op de aan te sluiten adressen staan veel kassen en loodsen met een woonhuis naast of op de bedrijfskavel. Naast een snelle internetverbinding is het dus ook belangrijk dat er televisie kan worden gekeken over de glasvezellijn.

Betaalbaar alternatief

De bestaande infrastructuur voldoet niet: er is geen kabel, de ADSL-dekking is minimaal en straaloplossingen zijn te gevoelig voor weersinvloeden. Voorop staat de betaalbaarheid van de nieuwe oplossing. Grote en kleine ondernemers moeten de maandelijkse kosten kunnen opbrengen.

Gebiedsanalyse

Ook op het industrieterrein in Uithoorn wordt momenteel onderzoek gedaan. De interesse voor glasvezel breidt zich uit als een lopend vuurtje in Noord-Holland. Na het geslaagde glasvezelproject in glastuinbouwgebied Het Grootslag in Medemblik zijn ook gemeente Hillegom en Landsmeer geïnteresseerd in de mogelijkheden. Zij laten nu door Glasvezel Gemeente een gebiedsanalyse maken.

Ook geïnteresseerd in onze aanpak? Neem contact met ons op per e-mail of telefoon: 085 – 485 93 88.