1. 01 dec 2015
  Ondernemers Uithoorn samen voor glasvezel

  Ondernemers Uithoorn samen voor glasvezel

  Thema: Bedrijventerrein, Vraagbundeling

  Het ondernemersfonds en de gemeente hebben daarom Glasvezel Gemeente ingeschakeld voor de realisatie van een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Momenteel wordt een behoeftepeiling gehouden via de website www.glasvezeluithoorn.nl. Glasvezel Gemeente begeleidt het project naar een succesvolle businesscase.
 2. 30 sep 2015
  Ondernemers Zuiderkogge: meld u aan voor glasvezel!

  Ondernemers Zuiderkogge: meld u aan voor glasvezel!

  Thema: Bedrijventerrein, Vraagbundeling

  Ondernemers op bedrijventerrein Zuiderkogge in Hem/Venhuizen: meld u aan voor glasvezel! De komende week worden geïnteresseerde ondernemers door Stichting Glasvezel Gemeente benaderd om een deelnemersovereenkomst te tekenen. De gemeente Drechterland wil dit najaar glasvezel gaan aanleggen op dit bedrijventerrein. Doel is het terrein aantrekkelijker maken als vestigingsplek voor bestaande en nieuwe bedrijven met de aanleg van een open glasvezelnetwerk.
 3. 31 jul 2015
  Revitalisering van het platteland

  Revitalisering van het platteland

  Thema: Werken in de cloud, Bedrijventerrein, Buitengebied

  Door de groei van het internetgebruik in de afgelopen twee decennia is onze wereld steeds grenzelozer geworden. We kunnen ons geen dag zonder internet meer voorstellen. Trendwatcher Adjiedj Bakas voorziet dat de economische activiteit door middel van internet beter kan worden verdeeld over het land. Mits er wordt geïnvesteerd in de aanleg van breedband.
 4. 16 jul 2015
  Hangplekken reguleren door aanbod gratis wifi

  Hangplekken reguleren door aanbod gratis wifi

  Thema: Kern en woonwijk, Digitale gemeente

  Op een drietal plekken in de stad Papendrecht zijn hangplekken ingericht, speciaal voor jongeren. Helaas wordt hier steeds minder gebruik van gemaakt, de jeugd verplaatst zich namelijk naar de plekken waar ze gratis wifi kunnen ontvangen: een nabijgelegen school of horecagelegenheid. Glasvezel Gemeente onderzoekt de mogelijkheden om gratis wifi te realiseren op de hangplekken, zodat de jongeren straks weer ongestoord kunnen ‘chillen’ en surfen op de daarvoor bestemde plekken.
 5. 23 jun 2015
  Breedband voor buitengebied Noord-Groningen

  Breedband voor buitengebied Noord-Groningen

  Thema: Buitengebied, Glasvezel

  Glasvezel Gemeente vervult samen met Dialogic een kwartiermakersrol ten behoeve van breedbanduitrol in de Groninger buitengebieden. Beide organisaties zijn door de Economic Board Groningen gevraagd om tot aan het eind van de zomer de Board te ondersteunen in het opstellen van een business plan en een doorrekening van een business case ter realisatie van breedband in de buitengebieden.

1 2 3