Ondernemers Uithoorn samen voor glasvezel

In: Bedrijventerrein, Vraagbundeling

Ondernemers Uithoorn samen voor glasvezel

Uit een inventarisatie van bedrijventerreinuithoorn.nl is gebleken dat veel ondernemers in Uithoorn behoefte hebben aan glasvezel. Het ondernemersfonds en de gemeente hebben daarom Glasvezel Gemeente ingeschakeld voor de realisatie van een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Momenteel wordt een behoeftepeiling gehouden via de website www.glasvezeluithoorn.nl. Glasvezel Gemeente begeleidt het project naar een succesvolle businesscase.

Betaalbaar glasvezel

Het doel van het project is de aanleg van een glasvezelnetwerk waarbij een aansluiting betaalbaar is voor de grote en de kleine ondernemer. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk deelnemers nu participeren in het collectief, zodat de aanlegkosten zo laag mogelijk kunnen blijven. Hoe meer deelnemers, des te gunstiger de kosten voor alle ondernemers zijn.

Lokale economie versterken

Marvin Polak, wethouder Gemeente Uithoorn onderschrijft de noodzaak van glasvezel: “Om de lokale economie sterk te houden en een concurrerend bedrijventerrein te houden, is het belangrijk dat deze klaar is voor de toekomst. Daar horen snelle en stabiele dataverbindingen bij. Het is heel goed dat dit initiatief vanuit de ondernemers komt. Dat betekent dat er voldoende draagvlak is.”

Bent u geïnteresseerd in de aanpak van Glasvezel Gemeente en wilt u glasvezel mogelijk maken op uw bedrijventerrein? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 085 – 485 93 88.