Revitalisering van het platteland

In: Werken in de cloud, Bedrijventerrein, Buitengebied

Revitalisering van het platteland

Door de groei van het internetgebruik in de afgelopen twee decennia is onze wereld steeds grenzelozer geworden. We kunnen ons geen dag zonder internet meer voorstellen. Maar bewoners van buitengebieden en kleine dorpen moeten zich behelpen met traag en instabiel internet. Trendwatcher Adjiedj Bakas voorziet dat de economische activiteit door middel van internet beter kan worden verdeeld over het land. Mits er wordt geïnvesteerd in de aanleg van breedband. Lees het volledige artikel hier.

Toplocatie op het platteland

Met het hebben van een goede internetverbinding is de locatie van je bedrijf niet belangrijk. Met glasvezelinternet is een inwoner van het platteland net zo verbonden met de wereld als een stadsbewoner. In een aantal opzichten is het platteland zelfs beter: de kosten van levensonderhoud liggen er bijvoorbeeld een stuk lager dan in de grote stad. Bovendien is voor startende ondernemers de huur van een bedrijfspand in de stad nauwelijks op te brengen.

Klein is het nieuwe groot

Niet Amsterdam, Hilversum of Alkmaar maar het kleine Weesp loopt voorop als het gaat om internetondernemen in de provincie Noord-Holland. Grote steden zijn lang niet altijd de krachtigste internetsteden. Ook in de andere provincies is deze trend duidelijk zichtbaar. Oftewel: klein is het nieuwe groot!

Vitale toekomst met breedband

De trend dat economische activiteit zich meer gaat spreiden over het land, gaat doorzetten. Hiervoor zijn gemeentebestuurders nodig met visie. De slotconclusie van Bakas luidt dan ook: Al met al zien wij de toekomst van ons platteland beslist niet somber in. Met de nodige investeringen, bijvoorbeeld in de aanleg van breedband, kunnen plattelandsgemeentes een vitale toekomst tegemoet gaan.

Aan de slag!

Waar kabelmaatschappijen niet van plan zijn om in snel internet te investeren, ziet Glasvezel Gemeente kans om toch een breedbandnetwerk aan te leggen. Samen met u als gemeente. Of dit nu voor particulieren op het platteland is, of op bedrijventerreinen. Neem contact met ons op voor meer informatie via 085 – 485 93 88 of via het contactformulier.