EC: onvoldoende breedband buiten stedelijk gebied

In: Bedrijventerrein, Buitengebied, Digitale gemeente

EC: onvoldoende breedband buiten stedelijk gebied

Er moet nog veel werk worden verricht om breedbandinternet naar landelijke gebieden te brengen. Dat blijkt uit een Europese scorekaart die gepubliceerd is door de Europese Commissie. Momenteel hebben vooral inwoners van stedelijke gebieden toegang tot een internetsnelheid van 30 Mbps of meer. Dat is slechts 68 procent van alle EU burgers, terwijl het streven is om in 2020 deze minimale snelheid aan alle inwoners te kunnen bieden.

Woont of werkt u ook in een regio waar geen breedbandinternet beschikbaar is? Samen met ondernemers en gemeenten kunnen wij hier verandering in brengen. Neem contact met ons op via 085 - 485 93 88 of gebruik het contactformulier.

Onderstaand filmpje is gepubliceerd door de Europese Commissie.