Unieke samenwerking voor glasvezel Blaricum

In: Bedrijventerrein, Vraagbundeling

Unieke samenwerking voor glasvezel Blaricum

Ondernemers op BusinessPark27 kunnen straks gebruikmaken van supersnel internet. Binnen enkele weken wordt op het splinternieuwe bedrijvenpark glasvezel opgeleverd. Glasvezel Gemeente begeleidde het traject. De gemeente is eigenaar van het netwerk, de exploitatie en het beheer zijn ondergebracht bij Glasvezel Gemeente. Vanaf volgend jaar kunnen de eerste glasvezeldiensten worden aangeboden over het netwerk.

Bijzonder aan dit netwerk is dat de gemeente zelf het voortouw heeft genomen. Het voordeel van een open netwerk is dat men vrij kan kiezen uit het aanbod van verschillende providers en dat er kostendekkend glasvezel kan worden geleverd. Op deze manier wordt BusinessPark27 extra aantrekkelijk als vestigingslocatie. De aanleg van glasvezel heeft een belangrijke rol gespeeld bij de verkoop van de bedrijfsunits.

"Dit is het eerste netwerk dat wij op deze manier in de lucht brengen, maar wat ons betreft nog lang niet de laatste", aldus Eric Dingemanse van Glasvezel Gemeente. "In de huidige economie investeren leveranciers niet zomaar meer in glasvezel, terwijl organisaties wel dringend behoefte hebben aan een snelle dataverbinding. Wij hebben een oplossing gevonden voor de aanleg van glasvezel waarover toonaangevende leveranciers als Tele2, Vodafone en KPN maar ook lokale leveranciers kunnen leveren."

BusinessPark27, gelegen op de Blaricummermeent aan de A27 bij Blaricum, is een inspirerend bedrijvenpark. De bedrijfsverzamelgebouwen die tijdens de eerste fase zijn gebouwd, zijn populair: in recordtijd zijn de bedrijfsunits van de eerste drie gebouwen verkocht. De verkoop van de units in het vierde gebouw is nog in volle gang.

Glasvezel Gemeente opent binnenkort ook een vestiging op BusinessPark27. Wilt u ook glasvezel realiseren samen met andere ondernemers op uw bedrijventerrein? Neem contact op of kom vanaf begin december langs in ons nieuwe kantoor.