Werkgroep voor glasvezel Drechterland

In: Maatwerk, Bedrijventerrein, Vraagbundeling

Werkgroep voor glasvezel Drechterland

Voor het onderzoek naar de haalbaarheid van glasvezel in de gemeente Drechterland, heeft Glasvezel Gemeente ontwikkelingsplannen opgesteld. Op 10 en 16 september zijn deze plannen voor de uitrol van glasvezel op bedrijventerreinen De Wijzend in Hoogkarspel en Zuiderkogge in Hem gepresenteerd aan de ondernemers op beide bedrijventerreinen.

De plannen zijn goed ontvangen en worden de komende weken nader uitgewerkt. Hiertoe is voor elk terrein een werkgroep gevormd die bestaat uit vertegenwoordigers van de ondernemers, de gemeente Drechterland en Glasvezel Gemeente. De eerste vervolgsessies zijn gepland op 30 september (Zuiderkogge) en 9 oktober (De Wijzend).

In de provincie Noord-Holland is momenteel een subsidieregeling beschikbaar. Deze regeling maakt het voor gemeenten mogelijk om onderzoekskosten voor de aanleg van glasvezel vergoed te krijgen. Hierdoor wordt het voor gemeenten een stuk aantrekkelijker dan voorheen om zich hiervoor in te zetten. Glasvezel Gemeente heeft voor Drechterland de subsidieaanvraag opgesteld. Nu de aanvraag is goedgekeurd, doet Glasvezel Gemeente onderzoek naar de behoefte en haalbaarheid.