Stimuleer de creatieve industrie

In: Bedrijventerrein, Digitale gemeente

Stimuleer de creatieve industrie

Veel Nederlandse gemeenten hebben de wens om te groeien in de creatieve sector. Denk daarbij aan grafisch ontwerp, zoals reclamebureaus en drukkerijen, maar ook aan webdesign en industriële vormgeving. Om te stimuleren dat deze bedrijven zich in uw gemeente gaan vestigen is het van belang de ‘woonwensen' van creatievelingen te begrijpen.

Voor het stimuleren van de creatieve industrie zijn een aantal vestigingsfactoren van belang, waarbij de aanwezigheid van snel en betrouwbaar internet in de top 5 staat. Door de aanleg van een zakelijk glasvezelnetwerk kunnen gemeenten absoluut kansen pakken. Dit blijkt uit onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven.

Stichting Glasvezel Gemeente helpt u graag verder met glasvezel om uw gemeente tot een aantrekkelijke vestigingsplek voor bedrijven in de creatieve sector te maken. Uiteraard kunnen de andere ondernemers daarvan meeprofiteren. Als onafhankelijk adviseur hebben we al in tal van plaatsen samen met gemeente en bedrijfsleven glasvezel mogelijk gemaakt!