Succesvolle vraagbundeling in Coevorden

In: Bedrijventerrein, Glasvezel Rapport, Vraagbundeling, Digitale gemeente

Succesvolle vraagbundeling in Coevorden

Coevorden, 15 maart 2012 – De gemeente Coevorden heeft als eerste plaats in Nederland alle bedrijventerreinen verglaasd. Na een succesvolle vraagbundeling door Glasvezel Gemeente, in samenwerking met Parkmanagement Coevorden en Gemeente Coevorden, start KPN komende zomer met de aanleg van glasvezel op alle bedrijventerreinen in Coevorden. De aanwezigheid van glasvezel is inmiddels een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven, naast zaken als ligging, ontsluiting en grondprijzen. Minimaal 20 deelnemende bedrijven waren er nodig om de realisatie mogelijk te maken.

Wethouder Geert Roeles spreekt van een positieve vestigingsfactor voor Coevorden. “Door de ligging van Coevorden en de goede ontsluiting via weg, water en spoor onderscheiden wij ons van veel andere plaatsen. Maar alleen die fysieke verbindingen zijn tegenwoordig niet meer genoeg om goed te kunnen ondernemen. Met de komst van glasvezel zijn er geen barrières meer om in Coevorden goed te zaken te kunnen doen.”

Glasvezel is 10 tot 100 keer sneller dan kabel of ADSL. Grote bestanden worden veel sneller ontvangen, maar ook sneller verstuurd. Bij de huidige verbindingen gaat het verzenden meestal trager. Glasvezel is bovendien toekomstbestendig omdat glasvezel met licht werkt: door nieuwe kleuren licht toe te voegen, neemt de capaciteit toe. Deze techniek zal nog jaren actueel blijven.

Coevorden is een goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking van een gemeente en Glasvezel Gemeente. Zo kunnen wij, als onafhankelijke stichting, de behoeftes van bedrijven in kaart brengen en de mogelijkheden met verschillende glasvezelaanbieders bespreken. Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden van glasvezel in uw regio.