Je kachel aanzetten via je mobiel: we staan pas aan het begin

In: Domotica en veiligheid, Digitale gemeente

Je kachel aanzetten via je mobiel: we staan pas aan het begin

Handig toch, dat je terug van vakantie onderweg naar huis in de Schipholtaxi je kachel thuis aan kunt zetten via je smartphone? Leuke stunt van Essent. Als je de reclame van concurrent NUON mag geloven gaan zij nog verder en kun je binnenkort alle elektrische apparaten in je huis op afstand bedienen. Dus straks staat de koffie ook klaar als je thuis komt. Het zijn maar enkele voorbeelden van wat ons in de nabije en verdere toekomst te wachten staat: the internet of things.

Allerlei industrieën zijn op dit moment bezig met deze ontwikkeling. Zo is men in de landbouw druk bezig om hele architecturen te ontwikkelen die het mogelijk moeten maken efficiënter gewassen te kweken. Gemeenten zijn bezig om ‘smart cities' te ontwerpen: steden waar continue allerlei ontwikkelingen gemonitored worden, zodat problemen voorkomen kunnen worden in plaats van opgelost. Ook in de gezondheidszorg zijn er volop online ontwikkelingen gaande, zoals een smartphone die de gegevens van een gekoppelde bloeddrukmeter doorstuurt naar een arts.

Kortom: de ontwikkelingen zijn volop gaande en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een vereiste is echter wel een perfecte digitale bereikbaarheid via een stabiele verbinding. Glasvezel biedt daarvoor de oplossing. Snelheid en betrouwbaarheid, met meer dan voldoende capaciteit voor uitbreiding naar de toekomst.


(Bron: Bert van de Bovenkamp / EV)