Voorlichting ondernemers bedrijventerreinen Meppel

In: Glasvezel internet, Videovergaderen, Bedrijventerrein

Voorlichting ondernemers bedrijventerreinen Meppel

Met een voorlichtingsbijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis in Meppel is op 15 maart een campagne van start gegaan om ondernemers op de bedrijventerreinen in de gemeente bekend te maken met de mogelijkheden van glasvezel breedband voor hun bedrijf. Tijdens de bijeenkomst werd een presentatie verzorgd door Breedband Drenthe.

Van de tien bedrijventerreinen in de gemeente Meppel zijn op dit moment slechts twee voorzien van glasvezel. Omdat bij het realiseren van glasvezelverbindingen de benodigde graafwerkzaamheden het leeuwendeel van de kosten voor hun rekening nemen, is het noodzakelijk om voldoende ondernemers geïnteresseerd te krijgen om zo de investering voor de leverancier lonend te maken.

In Meppel zijn ongeveer 60 aansluitingen nodig om glasvezel, behalve op de eerder genoemde twee terreinen Noord 1 en 2, ook tegen een gunstig tarief verkrijgbaar te maken op de bedrijventerreinen Oevers A/B/C/D/E, Blankenstein, Spijkerserve (Nijeveen) en Rogat.

In het glasvezelproject werken Breedband Drenthe, KPN en het plaatselijke adviesbedrijf Alblas Telecommunicatie samen, met steun van gemeente Meppel en parkmanagement ICC-PMM.