Volop belangstelling voor demo videovergaderen

In: Glasvezel internet, Videovergaderen

Videovergaderen bespaart tijd en is beter voor het milieu. Het was dan ook goed om te zien dat vertegenwoordigers van verschillende noordelijke gemeenten een kijkje kwamen nemen tijdens een van de demonstratiemiddagen bij hun collega's op het gemeentehuis in Wolvega. Samen met buurgemeente Ooststellingwerf doet de gemeente Weststellingwerf mee aan een gezamenlijke pilot van Gemnet en Fryslân Ring.

Op beide middagen werden er vanuit Wolvega videoverbindingen gemaakt met Ooststellingwerf, Ameland en Terschelling. Door de hoge capaciteit van de gebruikte glasvezelverbinding is een hoge kwaliteit van beeld en geluid mogelijk. Veel van de belangstellenden waren dan ook verrast door de kwaliteit van de verbinding. Ook was er aandacht voor de interactieve mogelijkheden van het systeem, waarbij de vergaderende partijen op afstand gelijktijdig aan hetzelfde Powerpoint-document werkten.

Videovergaderen over glasvezel past uitstekend bij het steeds actiever en nauwer samenwerken tussen gemeenten en biedt de mogelijkheid om effectief en tegen lagere kosten te vergaderen. Is er binnen uw gemeente belangstelling, dan begeleiden Fryslân Ring en Gemnet u graag verder.

Mask