Thematour glasvezel Stichtse Vecht

In: Bedrijventerrein, Buitengebied, Kennisbank

Locatie: Goudestein, Diependaalsedijk 19 in Maarssen

Datum: 18 jan 2016

GoudesteinIn gemeente Stichtse Vecht pleiten ondernemers voor glasvezel. Op maandag 18 januari vindt in Maarssen de derde themabijeenkomst over dit onderwerp plaats. Inmiddels zijn 15 mogelijke initiatieven in kaart gebracht. Glasvezel Gemeente begeleidt dit project en zal ook aanwezig zijn om met alle betrokken partijen in gesprek te gaan. Wanneer er voldoende draagvlak is kan een businesscase worden gemaakt.

Angelika Pelsink, voorzitter van Ondernemersvereniging Stichtse Vecht: “Het gebrek aan glasvezel heeft grote negatieve invloed op de bedrijfsvoering van bedrijven. Soms is die invloed zo groot, dat bedrijven zich gedwongen voelen om te verhuizen, naar een locatie waar ze wel over glasvezel beschikken. De belangen zijn zo groot voor ondernemers en de gemeente, dat we het thema glasvezel hoog op de prioriteitenlijst hebben gezet in het Programma Economie.”

Het thema glasvezel staat hoog op de prioriteitenlijst van Gemeente Stichtse Vecht. Om inzicht te krijgen in de behoefte aan sneller internet bij bewoners en ondernemers, is een thematour georganiseerd. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via deze link.