Glasvezel voor iedereen in Wijdemeren

In: Glasvezel internet

Locatie: Oud Loosdrechtsedijk 137, Loosdrecht

Datum: 03 mrt 2014

WijdemerenGemeente Wijdemeren is een parel in Gooi en Vecht. De dorpen die samen de gemeente vormen liggen te midden van prachtige wateren en natuurschoon. Hierdoor is het aangenaam vertoeven voor inwoners en toeristen. Helaas is het minder goed gesteld met de digitale bereikbaarheid in de gemeente. CDA Wijdemeren vindt dat hier verandering in moet komen en daarom organiseert de partij op maandag 3 maart samen met Glasvezel Gemeente een informatieavond over glasvezel.

Het is belangrijk dat gemeente, bedrijfsleven en inwoners gaan samenwerken. Goede voorlichting is onmisbaar en daarom heeft CDA Wijdemeren adviesteam Glasvezel Gemeente ingeschakeld. Tijdens de informatieavond vertelt Eric Dingemanse over de kansen om glasvezel mogelijk te maken in de hele gemeente.

Met de subsidieregeling ‘Glas in de grond’ stimuleert Provincie Noord-Holland gemeenten om aan de slag te gaan met breedband en wifi. Kosten voor bijvoorbeeld onderzoek, marktconsultatie en vraagbundeling worden met de regeling vergoed. Dit biedt voor veel gemeenten de mogelijkheid om samen met Glasvezel Gemeente stappen te zetten naar de realisatie van glasvezel.

Al eerder heeft het CDA het onderwerp glasvezel via een motie aan de orde gebracht. Hieruit kwam naar voren dat de partij moet wachten tot de gemeente aan de beurt is om aangesloten te worden. Theo Reijn, fractievoorzitter: “in 2018 staat de kern Loosdrecht en in 2020 Nederhorst op de planning, maar het buitengebied wordt hierbij niet meegenomen. Dit vindt het CDA onaanvaardbaar en daarom ondernemen we nu actie.”

Met elkaar… Voor supersnel internet in Wijdemeren

Datum:   3 maart 2014, 20.00 uur

Locatie:  Gooise Watersportvereniging De Vrijbuiter

Oud Loosdrechtsedijk 137, Loosdrecht

Hebt u belangstelling en wilt u de bijeenkomst graag bijwonen? Meld u aan via de website van CDA Wijdemeren.

Postcode Check