Congres Plattelandskrimp

In: Buitengebied

Locatie: Drachten

Datum: 16 feb 2012

Het lijkt een kwestie van tijd of de bevolking van veel dorpen gaat krimpen. De vraag is hoe we gaan inspelen op deze tendens. Hoe houden we dorpen en wijken leefbaar? Wat gaan woningbouwcorporaties en zorginstellingen doen? Wat is de regierol van de gemeente? Dit actuele onderwerp wordt besproken in een boeiende interactieve sessie van Stadswerk.

Middagcongres Stadswerk Noord: Leefbaarheid in dorpen en wijken: van supermarkt tot wipkip?Dirk-Jan Gardenier (onderzoeks- en adviesbureau CAB), Sigrid Hoekstra (woningcorporatie WoonFriesland), Jacob Bruintjes (gemeente Borger-Odoorn) en Pepijn Lavrijssen (Fryslân Ring) komen met prikkelende onderzoeks- en praktijkvoorbeelden uit de drie noordelijke provincies. Daarnaast kunt u in de elevator pitch uw eigen voorbeelden lanceren.

U bent van harte welkom op donderdag 16 februari 2012 vanaf 13.00 uur in het gemeentehuis van Smallingerland aan de Gauke Boelensstraat 2 in Drachten. Om 13.30 uur vangt het programma aan en rond 16.00 uur sluiten we af met een hapje en een drankje.

De kosten van dit congres bedragen € 50,- euro per persoon. Leden van Stadswerk en studenten betalen € 30,-. Opgeven kan via de website van Vereniging Stadswerk.