Succesvolle vraagbundelingsprojecten

In: Bedrijventerrein, Kennisbank

Succesvolle vraagbundelingsprojecten

Glasvezel Gemeente is al lange tijd actief op het gebied van vraagbundeling. Al in 2011 verzorgden wij complexe glasvezelprojecten voor de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen. In Noord-Holland verzorgden we dit onder de naam Breedband Noord-Holland, in Overijssel met de naam Glasvezel Overijssel. Ondernemers op deze industrieterreinen kunnen nu gebruik maken van een snelle glasvezelverbinding. De volgende projecten zijn afgerond:

  • Bedrijventerrein De Oude Werf, Heiloo. Januari 2012
  • Bedrijventerrein Oudorp, Alkmaar. December 2012
  • Bedrijventerrein Lagedijk, Schagen. September 2011
  • Bedrijventerrein Meppel. Oktober 2013

Klik hier voor een volledige lijst met alle afgeronde en actieve projecten

Supersnel en stabiel internet is van vitaal belang voor een bruisend bedrijfsleven. Het versterkt de economische positie van een gemeente. Bovendien maakt de aanwezigheid van glasvezel een bedrijfslocatie een stuk aantrekkelijker voor ondernemers en is het één van de vestigingsfactoren bij het uitkiezen van een kantoor- of werkruimte.

Wilt u als gemeente de behoefte aan glasvezel op uw bedrijventerreinen onderzoeken? En wilt u samen met ondernemers glasvezel mogelijk maken? Neem dan contact op per e-mail of bel direct naar 085 – 485 93 88.

 

Niet alle projecten resulteren in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Op bedrijventerrein Winkelerzand in Niedorp (gemeente Hollands Kroon) en bedrijventerrein Kolksluis in Zijpe (gemeente Schagen) konden in 2011 en 2012 niet voldoende deelnemers worden gevonden om de vraagbundeling te doen slagen. Beide gemeenten hebben steun gevraagd bij Provincie Noord-Holland om de hele gemeente van breedband te voorzien. Glasvezel Gemeente werkt samen met de provincie aan een oplossing.


Glasvezel Scan
Breedband voor bedrijven, burgers of meteen voor iedereen? Ontdek de kansen binnen uw gemeente!