Onderzoek digitale bereikbaarheid Sliedrecht afgerond

In: Bedrijventerrein, Kennisbank

Onderzoek digitale bereikbaarheid Sliedrecht afgerond

De bedrijventerreinen Baanhoek en Rivierdijk in Sliedrecht voldoen niet aan de Europese norm voor snel internet. Dat blijkt uit onderzoek van Glasvezel Gemeente, dat in opdracht van de gemeente Sliedrecht is uitgevoerd. De terreinen hebben momenteel uitsluitend een koperverbinding, geen van de bedrijven heeft tot op heden geïnvesteerd in coax of glasvezel.

Buiten de twee bedrijventerreinen presteert gemeente Sliedrecht aanmerkelijk goed op het gebied van internetsnelheid. Vrijwel overal in de gemeente kunnen inwoners en ondernemers kiezen tussen een koper- of coaxverbinding. In vergelijking met andere gemeenten scoort Sliedrecht daarmee bovengemiddeld.

Binnenkort wordt door het College van B&W besloten op welke manier invulling wordt gegeven aan de aanbevelingen van het onderzoek. Met een behoeftepeiling kan worden onderzocht hoeveel ondernemers op de bedrijventerreinen daadwerkelijk behoefte hebben aan een snellere verbinding.

Bent u benieuwd hoe het is gesteld met de digitale bereikbaarheid in uw gemeente? Neem contact op met onze consultant via het contactformulier of rechtstreeks via 085 - 485 93 88.