1. “Glasvezel draagt bij aan onze betrouwbaarheid”

  “Glasvezel draagt bij aan onze betrouwbaarheid”

  Thema: Glasvezel internet, Telefonie, Maatwerk, Glasvezel

  Als leverancier van medische hulpmiddelen wil Mathot in alle opzichten goed voor zijn klanten zorgen. Directeuren Remco van Bemmel en Oscar de Goederen sturen vanuit Haarlem de landelijk werkende organisatie aan. ICT en telefonie zijn belangrijke dragers, want via die weg worden dagelijks enkele honderden orders verwerkt en blijven medewerkers in de buitendienst up-to-date. Mathot ziet betrouwbaarheid daarom als de grootste winst van glasvezel.
 2. Friesland met glasvezel in voortrekkersrol

  Friesland met glasvezel in voortrekkersrol

  Thema: Glasvezel

  Er wordt driftig gegraven in Friesland. Op grote schaal wordt namelijk de oude infrastructuur voor telecommunicatie en ict vervangen. Koperdraad maakt daarbij plaats voor hightech glasvezel.
 3. Collectieve camerabewaking over glasvezel

  Thema: Bedrijventerrein, Veilig bedrijventerrein, Vraagbundeling, Glasvezel

  Het beveiligen van alleen uw pand is helaas niet altijd afdoende. Met collectieve camerabeveiliging over glasvezel worden de maatregelen verbreed naar alle toegangswegen, bewaking/surveillance en brandpreventie op het hele bedrijventerrein. Dit leidt tot minstens 20% afname van criminele activiteiten.
 4. Techniek: inblazen van glasvezel

  Thema: Glasvezel

  Voordat de glasvezel tot in de meterkast ligt, moet er het nodige gebeuren. Het inblazen van glasvezels door het netwerk bijvoorbeeld, wordt verzorgd door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Hierbij wordt de glasvezel met behulp van een 'inblaasjet' onder hoge druk over grote afstand door de mantelbuis geblazen.
 5. BMW De Beier veilig dankzij camerabewaking

  Thema: Glasvezel internet, Maatwerk, Bedrijventerrein, Veilig bedrijventerrein, Glasvezel

  Bedrijventerrein-Noord in het Friese Heerenveen wordt bewaakt door 'intelligente' glasvezel camera's. Op 9 november 2009 werd de eerste glasvezel camera op bedrijventerrein Heerenveen-Noord onthuld.