1. Gerealiseerde en actieve projecten

  Gerealiseerde en actieve projecten

  Thema: Maatwerk, Bedrijventerrein, Buitengebied, Kennisbank

  Glasvezel Gemeente is al lange tijd actief op het gebied van vraagbundeling. Sinds 2010 verzorgen wij complexe glasvezelprojecten voor de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen en consultancyopdrachten. Tot 2012 in alle provincies onder een eigen naam, zoals Breedband Noord Holland, Glasvezel Gelderland enzovoort.
 2. Onderzoek digitale bereikbaarheid Sliedrecht afgerond

  Onderzoek digitale bereikbaarheid Sliedrecht afgerond

  Thema: Bedrijventerrein, Kennisbank

  Twee bedrijventerreinen in Sliedrecht voldoen niet aan de Europese norm voor snel internet. Dat blijkt uit onderzoek van Glasvezel Gemeente, dat in opdracht van de gemeente Sliedrecht is uitgevoerd. De terreinen Baanhoek en Rivierdijk hebben momenteel uitsluitend een koperverbinding.
 3. Succesvolle vraagbundelingsprojecten

  Succesvolle vraagbundelingsprojecten

  Thema: Bedrijventerrein, Kennisbank

  Glasvezel Gemeente is al lange tijd actief op het gebied van vraagbundeling. Al in 2011 verzorgden wij complexe glasvezelprojecten voor de aanleg van glasvezel op bedrijventerreinen. Ondernemers op deze industrieterreinen kunnen nu gebruik maken van een snelle glasvezelverbinding. De volgende projecten zijn afgerond:
 4. Cover my back!

  Cover my back!

  Thema: Kennisbank

  Cover my back and I will be your back-up. Deze zin zou zomaar afkomstig kunnen zijn uit een dialoog van een spannende film. Voor de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden is het echter nuchtere automatiseringsrealiteit. Beide partijen hebben namelijk een overeenkomst gesloten om met gesloten beurzen van elkaars computerruimte gebruik te maken en hier uitwijkapparatuur te plaatsen.